foto Piet Voskamp

Zaterdagvoetbal: Monster en Lyra behalen eerste punt

De derby tussen sportclub Monster en VDL leverde geen winnaar op. HVC'10 en Westlandia haalden flink uit. Excelsior Maassluis verloor in blessuretijd. FC 's-Gravenzande won voor de eerste dit seizoen.

Voor Excelsior Maassluis waren de druiven duur in de wedstrijd tegen Jong Sparta. In blessuretijd van de tweede helft scoorde de hekkensluiter de winnende treffer, waardoor Excelsior Maassluis Rotterdam met een 2-1 nederlaag verliet. Jong Sparta verlaat door deze overwinning de laatste plaats. Excelsior Maassluis wacht al vijf wedstrijden op rij op overwinning.

FC 's-Gravenzande behaalde in de tweede competitiewedstrijd de eerste driepunter binnen. Op het Julianasportpark won de thuisploeg met 2-1 van Vitesse Delft.

Streekgenoot Westlandia had een super start, want het kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Danny Bijl verdubbelde de score door de 650ste goal van Westlandia zaterdag te scoren. Uiteindelijk won de Naalwijkse ploeg met 4-0 van Neptunes Schiebroek.

Sportclub Monster behaalde het eerste punt van de competitie. Op sportpark Polanen eindigde de streekderby tegen VDL in een 2-2 gelijkspel. In de laatste minuut scoorde Nick van der Knaap de gelijkmaker voor de thuisploeg. Voor VDL was het al weer het derde gelijkspel in drie wedstrijden.

Lyra behaalde eveneens het eerste punt. Op sportpark De Zweth kwam het niet verder dan 0-0 tegen RCL. De Lierse ploeg heeft als enige nog niet weten te scoren na drie competitieronden in deze klasse.

HVC'10 haalde flink uit tegen Soccer Boys. Op sportpark Merenveld in Bleiswijk won de Hoekse club met maar liefst 5-0 en stijgt daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst.

Honselersdijk moest voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd met verlies afsluiten. Op sportpark De Strijphorst bleek Valken'68 met 2-0 te sterk.