Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Burgemeester moet aangifte doen tegen fractieleden Westland Verstandig

Er wordt door burgemeester Van der Tak aangifte gedaan tegen de leden van de fractie van Westland Verstandig die dinsdag aanwezig waren bij het besloten gedeelte van de raadsvergadering over de geschorste raadsgriffier Nico Broekema. Er zou namelijk door de fractie geheime informatie naar de pers gelekt zijn.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van Westland Verstandig, vindt dat onterecht en wil juist onderzoek laten doen naar alle partijen in de gemeenteraad vanwege het lekken van vertrouwelijke stukken. De rest van de raad zegt dat als er een onderzoek komt, de publicaties (en dus de betrokken raadsleden) automatisch worden betrokken in het onderzoek en stemde voor het voorstel tot aangifte doen.

'Toestemming van Broekema'

Westland Verstandig publiceerde in elk geval donderdag meerdere 'vertrouwelijke' stukken waar geheimhouding op zou rusten op de eigen website van de partij. Ze hebben betrekking op het dossier rondom de geschorste Broekema. Donderdag zei Duijsens dat hij toestemming had van de advocaat van Broekema om de stukken te publiceren, vrijdag wijzigde hij die verklaring in toestemming van Broekema zelf.

De normaal vrij stille fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Leen Snijders was zeer aangeslagen over het lekken van die stukken: "Peter, ik zou je willen verzoeken om niet op deze manier om te gaan met je medemens. Doe dat je medemens niet aan." In de stukken die nu in de openbaarheid zijn gekomen, staan ook persoonsgegevens.

Categorieen:
Westland Politiek