Archief

Dennis van de Worp pakt triathlon-titel

Dennis van de Worp uit Maasland is afgelopen weekeinde Nederlands kampioen op de triathlon geworden in de leeftijdscategorie mannen 40-plus. De 42-jarige Van de Worp finishte in 9 uur 39 minuten en 48 seconden na 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en het lopen van een volledige marathon. Hij was ook alle buitenlandse deelnemers in zijn categorie te snel af.

In dezelfde leeftijdscategorie maakte Naaldwijker Léon Lankester zijn debuut op de hele triathlon. Hij had als doel om binnen de 11 uur te finishen en voldeed daar ruimschoots aan, want zijn eindtijd was 10.11.06.



Christiaan Solleveld

De in Spijkenisse gehouden Politietriathlon is zaterdag gewonnen door Christiaan Solleveld uit Hoek van Holland. De 32-jarige Solleveld was een weekeinde eerder ook al winnaar in de Renkumse Cross Triathlon.

In Spijkenisse had Solleveld 2 uur 2 minuten en 33 seconden nodig voor de 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Hij had hij twee minuten voorsprong op zijn eerste achtervolger, de Rotterdammer Carlo van den Bergh.

De sprintafstand in Spijkenisse werd gewonnen door Niels Persoon uit Naaldwijk. Hij voltooide de 1 kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in 57.36.