Zaalhandbal: DIOS opent met overwinning op EHC

De laatste twee regioploegen in de eerste divisie openden vanmiddag de competitie. DIOS ontving EHC en de reserves van Quintus ontvingen United Breda. Beide regioploegen wonnen hun wedstrijd.

Dames

De reserves van Virto/Quintus konden de eerste tweepunter bijschrijven. United Breda werd in de Eekhouthal met duidelijk verschil verslagen. De bezoekers uit Breda hadden niets in te brengen tegen het goed spelende Quintus. De dekking stond als een huis met daarachter de keepsters die keer op keer de aanvalsters van United Breda te slim af waren. Na een 12-8 voorsprong bij rust liep de thuisploeg in de tweede helft makkelijk uit naar een 28-14 overwinning.

Heren

DIOS opende in de Postkogekohal in Schipluiden met een overwinning op promovendus EHC. De thuisploeg opende sterk, maar na ruim een kwartier spelen zakte DIOS terug. EHC profiteerde hiervan en het kwam voor rust nog langszij: 14-14. Dit was ook de ruststand. Na de pauze namen de bezoekers zelfs een kleine voorsprong (18-19), waarna DIOS het tempo opschroefde en langzaam uitliep naar een voorsprong van vijf treffers (26-21). Na 60 minuten handballen won DIOS met 27-23. Robin Huisman was goed opdreef en scoorde zeven keer.