Archief
Signbiblio

Signbiblio

D66 Westland: afval ook op zondag wegbrengen

D66 Westland wil dat de Westlandse gemeentewerven voortaan ook op zondag open gaan. Hierover heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. D66-fractievoorzitter Tamara van Riet: "Klus- en tuinwerkzaamheden worden vooral in het weekend uitgevoerd. Dan is het niet meer dan logisch dat inwoners ook op zondagen hun afval kunnen wegbrengen."

D66 verwacht dat de meerkosten kunnen worden gedekt door op rustigere tijden te sluiten, bijvoorbeeld op maandagochtend. In Utrecht zijn sinds 2015 de gemeentewerven op zondag open van 9.00 tot 13.00 uur. De evaluatie van de openstelling is positief. Mensen komen vaker, brengen meer afval weg en zijn tevredener over hun bezoek. De zondagsopenstelling is daar daarom vanaf april definitief.

Van Riet: "Vanwege het succes in Utrecht zie ik nu ruim baan voor een zondagsopenstelling in Westland, bijvoorbeeld in Naaldwijk. De samenleving verandert en de gemeente moet haar dienstverlening daarop aanpassen. Tweeverdieners en éénpersoonshuishoudens moeten al genoeg aanpassingen maken binnen kantoortijden ten koste van hun werktijd. Het is daarom belangrijk dat de gemeente hen faciliteert, in plaats van andersom."