Archief

Westland bezoekt China, Japan en Australië

Burgemeester Sjaak van der Tak en wethouder Arne Weverling nemen de komende maanden, samen met Westlandse bedrijven, deel aan handelsmissies naar China, Japan en mogelijk Australië. Het doel is volgens de gemeente om Westlandse glastuinbouwbedrijven in contact te brengen met mogelijke interessante relaties in deze landen.

Van 24 september tot en met 1 oktober zit wethouder Weverling in China. Daar bestaat een groeiende druk op de voedselvoorziening vanwege de verstedelijking. Zodoende liggen er kansen voor Westlandse bedrijven om daar op in te spelen.



Van 31 oktober tot en met 9 november is het staatsbezoek van het koninklijk echtpaar aan Australië en Nieuw Zeeland. Eén van de focusthema's is tuinbouw. Burgemeester Van der Tak wil deelnemen aan de handelsmissie naar Australië. In dit land is een sterke ontwikkeling van de tuinbouw te zien vanwege de strategische ligging ten opzichte van Azië.

De handelsmissie naar Japan vindt plaats van 12 tot en met 16 december. Minister Kamp leidt deze missie, die een vervolg is op de missie die eind 2015 heeft plaatsgevonden. Wethouder Weverling zal deelnemen namens de gemeente Westland.

Categorieen:
Westland Economie