Archief

Onthulling eerste informatiezuil Delflandse Trekvaarten

Komende zaterdag onthult wethouder Govert van Oord van Midden-Delfland een van de eerste drie informatiezuilen over de Delflandse Trekvaarten. Met de onthulling van deze zuil, naast de Valbrug in Schipluiden, geeft hij het startschot voor de Open Monumentendag 2016 in zijn gemeente.

De andere twee zuilen staan bij de kruising Trekkade en Kerkweg in Maasland en op het horecaplein aan de Hoornsewal in Den Hoorn. Op de informatiezuilen staan teksten en afbeeldingen over de trekschuit en de geschiedenis van het dorp. De trekvaarten werden destijds aangelegd om mensen en streekproducten sneller en met meer comfort naar de markt in Delft te varen.

"De Delflandse Trekvaarten zijn vanwege het erfgoed, het toerisme en het versterken van de stad-land relaties heel belangrijk voor Midden-Delfland", aldus Van Oord. De projecten komen tot stand in samenwerking met historische verenigingen, stichtingen en ondernemers en met financiële ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Naar verwachting komen er in 2017 ook informatiezuilen bij het informatiecentrum Levende Buitenplaats tegenover Op Hodenpijl, bij het Rechthuis van Zouteveen en in de historische binnensteden van Maassluis en Vlaardingen.