Handballers Quintus buigen voor Volendam

Koornneef Werving & Selectie/Quintus heeft vanavond in de tweede wedstrijd in de Bene-League geen revanche kunnen nemen na de minieme nederlaag tegen KV Sasja. De Heulse ploeg deed tegen Kras/Volendam één helft goed mee, maar moest in de tweede helft diep buigen voor de tegenstander. De thuisploeg won na een ruststand van 14-11 met 34-17. Volendam speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen nadat afgelopen weekend gespeeld was in de EHF-Cup tegen het Franse Chambery Savoie Handball.

In sporthal Opperdam waren beide ploegen gedurende de eerste helft aan elkaar gewaagd. Na ruim een kwartier spelen was de tussenstand 6-6. Vijf minuten later had Volendam een gaatje geslagen (9-7). Quintus knokte zich terug in de wedstrijd en na 25 minuten spelen was de stand weer gelijk (10-10). Hierna scoorde Volendam drie keer op rij en ging het rusten met een 14-11 voorsprong.

Doordat Quintus na rust niet in het spoor van Volendam kon blijven, liep de thuisploeg langzaam uit naar een verdubbeling van de marge. Na ruim 44 minuten spelen was de tussenstand 21-15. Quintus probeerde het wel, maar had moeite om door de defensie van de thuisploeg te komen. Daarnaast miste het enkele goede mogelijkheden. Volendam wist de geboden mogelijkheden wel in doelpunten om te zetten en kwam na rust tot 20 treffers. Quintus kwam niet verder dan een magere score van zes doelpunten. Volendam won met 34-17.

Het verschil van 17 treffers is het grootste verschil tussen twee ploegen in het prille seizoen van de Bene-League. Quintus is hekkensluiter met nul punten uit twee wedstrijden.