Archief
Archieffoto

Archieffoto

Dierenopvang Julialaantje mag renoveren

Dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk, die ook dieren opvangt voor Westland, heeft de vergunning binnen om te kunnen renoveren. De gemeente Rijswijk heeft donderdag laten weten dat de belangrijkste formaliteiten daarvoor geregeld zijn, zo schrijft mediapartner Omroep West.

Een renovatie en uitbreiding van het bestaande gebouw zijn nodig om opgevangen honden en katten een geschikt onderkomen te kunnen blijven geven. Het afgelopen jaar heeft het asiel met crowdfunding 319.300 euro bij elkaar gesprokkeld. Dat bedrag komt bovenop het miljoen euro dat al gespaard was.

Volgens de Rijswijkse wethouder Marloes Borsboom gaat dierenwelzijn haar aan het hart. 'En het gaat verder dan Rijswijks belang alleen: het heeft een regionale functie want ook Delft, Westland en Pijnacker-Nootdorp gebruiken deze voorziening voor de opvang van zwerfdieren.'

Renovatie

Volgens het bestuur van het asiel gaat ervan uit dat de renovatie voor 1 november kan beginnen. De bedoeling is dat het nieuwe onderkomen klaar is wanneer volgend jaar de drukke zomerperiode aanbreekt.

Categorieen:
Westland Algemeen