Archief
Beeldbank Rijkswaterstaat via fotograaf Harry van Reeken

Beeldbank Rijkswaterstaat via fotograaf Harry van Reeken

Westland Verstandig mikt op burgerinitiatief tegen kustbebouwing

Politieke partij Westland Verstandig roept burgers in Westland op om een burgerinitiatief te starten tegen kustbebouwingsplannen in de gemeente. Volgens de partij zijn de plannen voor honderd strandhuisjes bij Monster en Ter Heijde, met alle drukte en wegen eromheen, absoluut onaanvaardbaar.

Voor zo'n burgerinitiatief zijn er tenminste 1.100 handtekeningen nodig. Daarmee komt het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te staan. Westland Verstandig doet dit, omdat er vooralsnog geen meerderheid tegen de bouwplannen is. Alleen Westland Verstandig en Progressief Westland zijn uitgesproken tegenstander.

Bijstelling van opinie

Voor Westland Verstandig is er overigens sprake van een kentering in haar opstelling in de voorbije twee jaar. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 werd er nog voor gepleit dat het strand een goede mix biedt aan natuurbeleving en strandrecreatie. "De bouw van strandhuisjes moet tot de mogelijkheden horen", aldus de partij destijds.

Al jaren wordt er gebakkeleid over strandhuisjes aan de Westlandse kust. Een vergunning voor de aanleg van de huisjes is na meer tien jaar voorbereiding gegund aan bedrijf Westland Strandhuis.

Categorieen:
Monster Westland Politiek