Archief

Koopwoningen op oude ISW-locatie

Op het braakliggend terrein van de voormalige ISW school aan de Chrysantenstraat in Naaldwijk worden 22 betaalbare koopwoningen voor starters gerealiseerd. Toekomstige bewoners kunnen daar zelf woningen ontwikkelen en bouwen.

Arne Weverling, wethouder van bouwen en wonen, is blij met deze ontwikkeling. "De komst van woningen op deze locatie past bij de behoefte van Westlanders. Zo kunnen starters hun eigen woning bouwen en is het mogelijk deze met erfpacht te kopen." De gemeente verkoopt daartoe de kavel aan ontwikkelaar Projectikon.

Op het terrein komen vijf woonblokken van vier of vijf woningen die volgens het principe Begeleid Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (BCPO) worden gebouwd. Hierdoor kunnen kopers de woningen zelf samenstellen. "Er is flexibiliteit in de indeling, maar de woningen moeten wel voldoen aan de voorwaarden van het bestemmingsplan", aldus Weverling.

De verkoop van de bouwkavels start aan het einde van dit jaar. De opgeleverde woningen kosten tussen de 185.000 en 230.000 euro. De kopers worden per blok geselecteerd op basis van inschrijving in het woningzoekendensysteem van de gemeente Westland.