Archief

VVD, CDA en PvdA verbaasd en teleurgesteld over besluit VSP

De overgebleven Maassluise coalitiepartners - CDA, VVD en PvdA - zijn teleurgesteld en verbaasd over het besluit van de VSP om te breken. "In de afgelopen jaren hebben we als coalitie goed samengewerkt en we herkennen ons niet in het beeld dat de Verenigde Senioren Partij schetst."

De VSP vindt dat vanuit de coalitie in toenemende mate sprake is van een gebrek aan loyaliteit bij de behandeling in commissies en gemeenteraad van belangrijke dossiers in de portefeuille van wethouder Van der Houwen, die namens de VSP deel uitmaakt van het college van B en W.

Dank voor inzet

"We begrijpen en respecteren het vertrek van David van der Houwen en bedanken hem voor zijn inzet voor Maassluis. Vooral op het gebied van cultuur kwam zijn brede culturele belangstelling en ervaring van pas. Zo is er mede dankzij hem een breed gedragen cultuurvisie tot stand gekomen," aldus de fractievoorzitters van de drie overgebleven partijen in een gezamenlijke verklaring.

De fractievoorzitters vervolgen: "Als coalitie, dus mét de Verenigde Senioren Partij, hebben we na de verkiezingen een ambitieus en evenwichtig coalitieakkoord opgesteld, waarin belangrijke afspraken zijn gemaakt op alle grote beleidsterreinen. Voor PvdA, CDA en VVD blijft het coalitieakkoord de basis. Samen met alle partijen willen wij constructief verder werken aan ons mooie Maassluis."

Voldongen feit

Op de vraag of er niet zonder wethouder kan worden doorgegaan met de coalitie inclusief VSP antwoordt de fractievoorzitter van de PvdA, Sjoerd Kuiper: "We hebben echt nog geprobeerd om er over te spreken. Maar we werden voor een voldongen feit gesteld. Zonder overleg hebben ze de stekker eruit getrokken."

Wie de dossiers van Van der Houwen overneemt, is nog niet bekend.

Categorieen:
Maassluis Politiek