Quintus dames

Zaalhandbal dames: Quintus start met ruime overwinning

De dames van Virto/Quintus hebben tegen promovendus Borhave een gemakkelijke overwinning behaald. In Borne won Quintus met 44-23.

Trainer/coach Alex Curescu had voorafgaande aan de wedstrijd tegen de kampioen van de eerste divisie van vorig seizoen nog hoofdbrekens over de inzetbaarheid van Cynthia Grift (gebroken pink), Daisy Hage gebroken ringvinger)en Tessa van Zijl (enkelblessure). Uiteindelijk konden Grift en Van Zijl toch minuten maken.

Op weg naar Borne moest Quintus ruim 45 minuten noodgedwongen op een parkeerplaats bivakkeren vanwege een uitgebreide controle van de politie en overige diensten. Vrachtwagens, bussen etc. werden van de weg gehaald en uitgebreid gecontroleerd. Na dit oponthoud kon de ploeg de weg vervolgen. De wedstrijd begon daardoor een kwartier later en het oponthoud had, bleek tijdens de wedstrijd, geen negatief effect op de Heulse ploeg.

Curescu had zijn team de opdracht gegeven om snel te spelen en de wedstrijd al in de eerste helft op slot te gooien, zodat de tegenstander niet de gedachte kreeg dat er wat te halen viel. Dit plan lukte en na ruim 10 minuten spelen was al duidelijk dat Quintus de bovenliggende partij was in sporthal 't Wooldrik. De ruststand was 23-9 in het voordeel van de bezoekers.

Na de pauze verzwakte de concentratie bij Quintus waardoor Borhave meer treffers kon scoren dan in het eerste bedrijf. Quintus kwam zelf nog ruim twintig keer tot score en won met 44-23.