Zaalhandbal: Quintus niet opgewassen tegen Sasja

Quintus heeft aan de rentree in de Bene-League geen punt overgehouden. KV Sasja uit België won in de Eekhouthal met 28-25. Voor de Heulse ploeg was het de eerste wedstrijd in de grensoverschrijdende competitie sinds 2012.

De wedstrijd werd gespeeld in een warme hal, waardoor er veel dweilpauzes waren. Dit haalde het ritme uit de wedstrijd en dat was in het nadeel van Quintus. De arbiters waren Egberts en Van de Beek. De openingsfase was licht voor Quintus. De thuisploeg leidde na ruim vijf minuten spelen met 2-1, maar daarna nam het ervaren Sasja het over. De Belgen kwamen op een 7-3 voorsprong, echter Quintus kwam terug en na een kwartier spelen was het verschil twee treffers in het voordeel van Sasja (8-6). In de slotfase van de eerste helft wist Sasja het verschil op vijf treffers te brengen. De ruststand was 16-11 in het voordeel van de bezoekers.

In de tweede helft moest Quintus in de beginfase enkele tijdstraffen incasseren, desondanks hield de ploeg de schade beperk en het verschil bleef vijf treffers. De Heulse ploeg had gedurende de wedstrijd moeite om door de offensievere dekking van Sasja te komen en probeerde daar met één-op-één acties door heen te komen, echter door een straffe dekking lukte dat vaak niet. Schoten vanuit de tweede lijn waren op een hand te tellen en dat was eigenlijk door de dekking niet mogelijk. Aan de andere kant lieten de Belgische opbouwers de bal snel rondgaan, had men meer variatie en vond het makkelijker openingen om tot schotpogingen te komen.

Tussen minuut 45 en minuut 53 liep Sasja uit naar het grootste verschil van acht treffers (16-24). Overigens kreeg Quintus nog enkele 100 procent kansen die geen doelpunt opleverde, waarna de tegenstander wel tot score kwam. Quintus wist in de resterende zeven minuten nog terugkomen tot op drie treffers (23-26), maar Sasja speelde de wedstrijd uit en vertrok met een 28-25 overwining.