Archief

Westland Verstandig: Verder onderzoek asbestbrand nodig

Westland Verstandig vindt dat het rapport over de asbestbrand in Wateringen een vervolg moet krijgen. De voorzitter van de Rekenkamercommissie zei donderdagavond bij de presentatie van het rapport bereid te zijn tot een verdiepend onderzoek, als dat nodig mocht blijken. Dat is volgens Westland Verstandig het geval, want in hetrapport zouden feiten ontbreken en feiten onjuist worden weergegeven.

Een voorbeeld van een onjuist feit is volgens fractievoorzitter Duijsens de constatering dat de GGD-adviezen gebaseerd waren op 96 aanvullende rapporten over aangetroffen asbest na april 2015, terwijl de GGD slechts over 2 rapporten beschikte. "In het RKC-rapport dat qua opbouw een meer dan rommelige indruk geeft, worden ook de meest essentiƫle vragen gewoon niet beantwoord."

Duijsens wijst erop dat wordt geconstateerd dat binnen de wet en regelgeving is gehandeld, zij het dat wellicht gaandeweg andere keuzes hadden moeten worden gemaakt. Maar in het rapport staat niet dat de gemeente gaandeweg korzeliger werd en terughoudender in actiebereidheid en ook steeds terughoudender werd met het verstrekken van juiste, volledige en tijdige informatie. Iets dat de onderzoeker bij de presentatie bij de raadscommissie Ruimte wel uitsprak, aldus Duijsens.