Archief

Van der Tak vooral blij dat er geen doden zijn gevallen in Wateringen

Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland is blij dat er tijdens en na de Wateringse asbestbrand geen doden zijn gevallen: "De brand had over kunnen slaan naar een woning en daar hadden mensen in kunnen zitten, of dieren. Dan was het anders geweest. En nu kunnen we zeggen, het is klaar." Dit zegt hij in een interview met WOS TV voor het WOS Nieuws.

De Westlandse burgervader hoopt dan ook dat het nooit meer gebeurt. Wel zegt hij, nu hij dit heeft meegemaakt, beter voorbereid te zijn op een dergelijke ramp. Hij ondersteunt dan ook de aanbeveling uit het onderzoeksrapport, dat gisteren is gepresenteerd, om een soort landelijke asbest-expertiseteam op te richten. Zo zou er effectiever gehandeld kunnen worden bij rampen van een dergelijke omvang.

De kritiek richting de gemeente rond de communicatie kan Van der Tak begrijpen, zeker rond het moment dat de gemeente zich terugtrok uit de wijk: "Ik denk dat het goed was geweest als we een mooie informatiecontainer hadden neergezet, waar mensen konden binnenlopen voor informatie over asbest. Dat had een hoop kou uit de lucht gehaald."