Archief

'Leegstand De Ark verhuren aan andere doelgroepen'

Volgens het Westlandse college van B en W zou het goed zijn als de leegstaande woningen van De Ark in Wateringen aan andere doelgroepen zouden worden verhuurd. Daarvoor wil het college in gesprek gaan met woningcorporatie Wonen Wateringen en zorgorganisaties.

Niet alleen is De Ark een belangrijke plek in Wateringen die het waard in behouden te blijven, ook is wonen in een geschikte woning met zorg nabij van groot belang voor kwetsbare doelgroepen. Dit schrijft het college in antwoord op vragen van het CDA. In De Ark staan appartementen leeg als gevolg van veranderingen in de zorg waarbij 'lichte' zorg uit de verpleeghuiszorg wordt geschrapt en niet meer opgevuld.

Wel wijst het college erop dat oplossingen rond De Ark complex is. Het vastgoed is van Careyn en kent een hoge boekwaarde, terwijl het niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. "Daarnaast financiert het zorgkantoor de kosten voor verpleeghuiszorg, terwijl gemeenten sinds vorig jaar de regie hebben voor mensen die voorheen verzorgingshuiszorg ontvingen. Bovendien beschikken kwetsbare doelgroepen (o.a. mensen die vroeger gebruik maakten van verzorgingshuiszorg) over een laag inkomen. Dat geeft aan dat de huur van de woningen voor deze doelgroepen echt laag moet zijn".