Archief

Dronken jongere mogelijk niet naar feestweek

Burgemeester Van der Tak van Westland overweegt jongeren die door een overmaat aan drank in het ziekenhuis zijn beland en onvoldoende meewerken aan een zorgtraject, volgend jaar een gebiedsverbod te geven voor de feestweken. Hij zei dat donderdagavond in de raadscommissie Bestuur.

Er zijn dit jaar tijdens de Westlandse feestweken 30 minderjarigen door overmatig alcoholgebruik door de politie van straat gehaald. Zeven van hen moesten zelfs naar het ziekenhuis. Het aantal van dertig noemde Van der Tak een getal "ver achter de komma", gezien de vele duizenden bezoekers van de feestweken. Hij vond wel, dat de ouders soms te weinig doen om het alcoholgebruik van hun kinderen in te tomen.

Van de zeven in het ziekenhuis belande jongeren is een zogeheten zorgmelding gedaan. Dat betekent dat ze in een traject met voorlichting over hun gedrag terecht komen. Van der Tak waarschuwde dat als hij signalen krijgt dat er in dat traject met de pet naar wordt gegooid, hij niet zal aarzelen de feestweken tot verboden gebied te verklaren.

Categorieen:
Westland Politiek