Archief

Doorberekening maaltijd dagopvang bij Careyn Woerdblok geschrapt

Aan cliënten van de dagopvang bij Careyn Woerdblok in Naaldwijk worden niet langer de kosten van warme maaltijden doorberekend. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen die door de CDA-fractie waren voorgelegd aan het Westlandse college van B en W.

Het college was niet bekend met de invoering van de doorberekening. "We zijn er onder meer door een cliënt op gewezen", zeggen B en W. Naar aanleiding van dit signaal is contact gelegd met Careyn en zijn de contractafspraken doorgenomen.

"In het contract voor begeleiding is vastgelegd dat het maandtarief een all-in prijs betreft. Daarbij is aangegeven dat kosten die op de één of andere wijze verband houden met de dienstverlening, niet bij de cliënt in rekening mogen worden gebracht. Voor dagopvang vinden wij het gezamenlijk gebruiken van de maaltijd een essentieel onderdeel van de dienstverlening", was de stelling van het college.

Careyn zegt bij de uitvoering van het contract te zijn uitgegaan "van de Wmo-gedachte van eigen verantwoordelijkheid van de cliënt" en van het optreden van een besparing thuis. De zorgorganisatie heeft dat besluit teruggedraaid en brengt de maaltijden niet meer in rekening, aldus het college.