Archief

Opbrengst WK KassieBouwen voor artsen in Congo

De opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen gaat dit jaar naar het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer. Zij gaan in het Afrikaanse Congo een oud ziekenhuis in Itendey, midden in het regenwoud, weer nieuw leven inblazen.

Het jonge stel, met hun zoontje Lukas, hoopt binnenkort te verhuizen naar hun nieuwe onderkomen en zal zich in eerste instantie gaan focussen op schoon water, continue elektriciteit, medische faciliteiten voor de inrichting van de operatiekamer, echo-apparatuur en eenvoudige laboratoriumvoorzieningen. Daarnaast zal veel aandacht geschonken worden aan de opleiding van verpleegkundigen.

Elk jaar wordt de opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen door Stichting De Zaaier toegewezen aan een ontwikkelingsproject in Noordoost Congo. Zo is er in het verleden al een brug gebouwd en werden vorig jaar lokale bewoners voorzien van tunnelkassen om zich in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Het WK KassieBouwen wordt op 8 oktober gehouden in het pand van AGC aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk, bedrijventerrein Coldenhove.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen