Archief

Hoofdrol voor Jolentha Zaat bij Holland Opera

De Heulse zangeres Jolentha Zaat gaat vanaf eind dit jaar de hoofdrol spelen in de jeugdopera Roodhapje, een productie van Holland Opera. Roodhapje is een moderne interpretatie van het beroemde sprookje Roodkapje. Het begint vlak voor Kerstmis met een reeks van 21 voorstellingen in Amersfoort, waarna Roodhapje tot en met mei 2017 ook in diverse andere theaters te zien zal zijn.

Voor Jolentha Zaat is het voor het eerst dat ze een grote rol in een productie speelt die door het hele land toert. Zij is vooral bekend van diverse rollen bij Dario Fo en van haar deelname aan het tv-programma Una Voce Particolare. Voordat ze aan het avontuur met Roodhapje begint, staat Jolentha in september samen met Sjaak Bral, Ernst Daniël Smidt en Miranda van Kralingen in de productie 'De Vloek' in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.

Sinds vorig jaar is Jolentha vooral actief als de vrouwelijke helft van het muzikale duo Komfort &Joy. Die samenwerking met zanger-gitarist Koos Sekrève wordt, tussen de grote producties door, onverminderd voortgezet.

Categorieen:
Cultuur