Archief
Oude situatie met poortje via Google Streetview

Oude situatie met poortje via Google Streetview

VVD in de bres voor spoedhulp huisartsen Maassluis West

Huisartsen van praktijk Docwerk in Maassluis komen voor een oud probleem te staan. Ze kunnen binnenkort niet meer de Oude Maasdijk op om snel naar patiƫnten in Maassluis West te rijden. Oorzaak is de nieuwe ontsluitingsweg voor de nieuwbouwwijk Wilgenrijk. Die zorgt ervoor dat een eerder geplaatste 'nooddoorgang' tussen De Vloot en de Oude Maasdijk geen nut meer heeft.

De VVD heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de situatie. Volgens de partij moet er een oplossing komen voor het probleem, omdat patiƫnten in Maassluis West en in de toekomst ook in de wijk Wilgenrijk benadeeld kunnen worden.

De normale route via De Vloot, Richard Hollaan en uiteindelijk de Westlandseweg is volgens de artsen niet handig, omdat dit een langzame route is, waarbij er ook nog vaak tegenliggers zijn. Daarnaast is het ook een flink eind om. In 2007 werd daarom een doorgang gerealiseerd van De Vloot naar de oude Maasdijk, alleen te gebruiken door artsen bij spoedgevallen in het westelijke deel van Maassluis.