Archief
Facebook

Facebook

Maaike (12) zwemt 10 kilometer met olympisch kampioen Maarten van der Weijden

Wat begon als een stoute meisjesdroom van de 12-jarige Maaike uit Maassluis, wordt in januari 2017 keiharde werkelijkheid. Dan zal ze tien kilometer zwemmen met en tegen olympisch kampioen Maarten van der Weijden. Plaats van handeling: zwembad Dol-Fijn in Maassluis.

Maaike kreeg het idee voor de zwembattle na een ontmoeting met Van der Weijden bij een zwemwedstrijd in Rotterdam. "Na de wedstrijd heb ik zijn biografie gekregen welke hij gesigneerd heeft. Het boek ben ik gelijk gaan lezen en tijdens het lezen wilde ik iets doen", laat Maaike weten.

"Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb Maarten van der Weiden uitgedaagd om tegen mij te zwemmen. Niet 1 baantje, maar 10km! Zijn Olympische afstand, mijn droom en samen in gevecht voor Fight Cancer!".

Na de vraag van Maaike zei Maarten gelijk 'ja'. "Wat is er nou een mooier dan er met elkaar voor te zorgen dat we met langer van het leven kunnen genieten en om met elkaar dromen waar te maken, daarom: de Fight Cancer 10km challenge".

Met de zwembattle op zondag 15 januari 2017 wordt geld ingezameld voor Fight Cancer, een organisatie die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Van der Weijden won op de Olympische Zomerspelen in Beijing (2008) goud op de 10 kilometer open water. Het filmpje van die prestatie en het enthousiaste commentaar van zwemkampioen Pieter van den Hoogenband ging de hele wereld over.

Categorieen:
Maassluis Algemeen