Archief

Ziekenhuisbestuur onaangenaam verrast door vertrouwensbreuk

De Raad van Bestuur en de medisch specialisten van het Franciscus Vlietlandziekenhuis zijn onaangenaam verrast door de brief van de LHV-Huisartsenkring. "Het raakt vooral de medisch specialisten diep dat volgens de huisartsen op dit moment de kwaliteit van zorg in het geding is", aldus het ziekenhuis in een reactie.

De huisartsen die aangesloten zijn bij de LHV-Huisartsenkring hebben het vertrouwen opgezegd in het ziekenhuisbestuur. De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben de relatie tussen het ziekenhuis, de specialisten en huisartsen in onder meer Maassluis en Westland ernstig beschadigd, zo schreef huisartsenorganisatie LHV eerder in een brief aan het fusieziekenhuis.

De artsen vallen vooral over de keuzes die het ziekenhuis in de afgelopen tijd heeft gemaakt. Het gaat dan onder meer om het verplaatsen van de geboortezorg en de klinische kindergeneeskunde van Schiedam naar Rotterdam. De artsen voelen zich niet serieus genomen: "Nimmer hebben wij als regionale huisartsen het idee gehad dat ons standpunt ertoe deed en serieus betrokken is in de besluitvorming door de raad van bestuur."

Het ziekenhuis gaat in de reactie niet in op het gevoel van de huisartsen dat ze niet serieus worden genomen: "Wij betreuren het ten zeerste dat het inhoudelijk overleg tussen de huisartsen en het ziekenhuis over de spoedzorg en verdere samenwerking door de huisartsen zijn afgezegd. Wij willen juist graag doorgaan met de goede samenwerking met de huisartsen in de regio in het belang van onze gezamenlijke patiënten."

Patiënten

Voor patiënten kan het betekenen dat in de toekomst er bijvoorbeeld eerder naar een ander ziekenhuis wordt doorverwezen of dat bijvoorbeeld diensten als een bloedonderzoek door andere ziekenhuizen worden geleverd.