Archief

Huisartsen zeggen vertrouwen op in ziekenhuisbestuur

Het lijkt maar niet goed te komen tussen artsen in de regio en de raad van bestuur van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. De huisartsen hebben namelijk het vertrouwen opgezegd in het ziekenhuisbestuur. De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben de relatie tussen het ziekenhuis, de specialisten en huisartsen in onder meer Maassluis en Westland ernstig beschadigd, zo schrijft huisartsenorganisatie LHV in een brief aan het fusieziekenhuis.

De artsen vallen vooral over de keuzes die het ziekenhuis in de afgelopen tijd heeft gemaakt. Het gaat dan onder meer om het verplaatsen van de geboortezorg en de klinische kindergeneeskunde van Schiedam naar Rotterdam. De artsen voelen zich niet serieus genomen: "Nimmer hebben wij als regionale huisartsen het idee gehad dat ons standpunt ertoe deed en serieus betrokken is in de besluitvorming door de raad van bestuur."

Ook Zorgorganisatie Eerste Lijn uit Naaldwijk, die zorgorganisaties met elkaar verbindt, ondersteunt het standpunt van de huisartsen. Beide organisaties gaan niet langer samenwerkingstrajecten met Franciscus Vlietland aan. Het ziekenhuis heeft vooralsnog niet op de ontwikkelingen.

Patiƫnten

Voor patiƫnten kan het betekenen dat in de toekomst er bijvoorbeeld eerder naar een ander ziekenhuis wordt doorverwezen of dat bijvoorbeeld diensten als een bloedonderzoek door andere ziekenhuizen worden geleverd.