Archief

Niet meer huttenbouwen in Maassluis-West

Huttenbouwen in Maassluis-West is voorlopig verleden tijd. Na dertien jaar valt het doek voor dit kinderevenement in de Burgemeester Wesselinkstraat, omdat de hoofdsponsor is weggevallen.

Woningcorporatie Maasdelta was de belangrijkste financier van dit huttenbouwen, maar de nieuwe Woningwet staat echter algemene sponsoractiviteiten door corporaties niet meer toe. Daardoor moesten de vrijwilligers vóór augustus niet alleen zelf op zoek naar nieuwe gelden, maar ook onder meer vergunningen aanvragen, organisaties benaderen en toiletten regelen. Dat lukte echter niet.

"Daarnaast is dan ook de volledige verantwoordelijkheid voor het hele gebeuren voor de vrijwilligers, zonder dat teruggevallen kan worden op een organisatie, zoals Maasdelta", stellen de organisatoren in een persbericht. "Wij als coördinatoren vinden deze verantwoordelijkheid en de druk te groot voor de vrijwilligers."

Bouwdorp West zou halverwege augustus plaatsvinden. Bouwdorp Oost, aan de andere kant van Maassluis, gaat van 16 tot en met 18 augustus wel gewoon door en wordt gehouden aan de Vlaardingsedijk.

Vorig jaar ging het wel door. Toen zag het er zo uit:

Categorieen:
Maassluis Algemeen