Archief
Verkaart

Verkaart

Failliet Verkaart uit Wateringen maakt mogelijk doorstart

De holding achter het Wateringse installatiebedrijf Verkaart Groep is maandag failliet verklaard door de Haagse rechtbank. Het bedrijf wordt mogelijk overgenomen door van Dorp Installaties uit Zoetermeer. Dat heeft de directie bekendgemaakt.

Een belangrijke rol voor het welslagen van die overname ligt bij de schuldeisers van Verkaart. Zij moeten namelijk akkoord gaan met een regeling waarbij ze bij een schuld van meer dan 1.000 euro slechts 25 procent daadwerkelijk op hun rekening krijgen. Onder de 1.000 euro krijgen de schuldeisers wel alles uitbetaald. Als niet alle crediteuren met dit voorstel akkoord gaan, behoudt Van Dorp Installaties zich het recht voor om af te zien van de overname.

De Verkaart Groep, die vier werkmaatschappijen onder zich heeft, kwakkelt al jaren. Zo werd het drie jaar geleden nog van de ondergang gered door ontslag van dertig man personeel. Het bedrijf maakte toen een doorstart. Hoeveel mensen er nu nog werken is niet duidelijk, zowel directie als curator waren dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Categorieen:
Wateringen Economie