Archief

Wilhelminaschool in 's-Gravenzande klaar voor nieuwe functie

De Koningin Wilhelminaschool is 's-Gravenzande is gerenoveerd. De voormalige school aan de Van de Kasteelestraat is de nieuwe locatie voor Jeugdgezondheidszorg en het Sociaal Kernteam. De karakteristieke elementen van het gebouw zijn behouden gebleven.

Alleen het lage deel, dat in de jaren 80 is gebouwd, is helemaal vernieuwd. Aan de oorspronkelijke hoogbouw uit 1935 is zo min mogelijk gedaan. Architect Alex van Haasteren is trots op het resultaat. "Dit is een hartstikke leuk project. Er zit heel veel uitdaging in en het pand heeft heel veel mooie elementen. Om die te mogen hergebruiken in de nieuwe functie is heel leuk om te doen."

Tijdens de verbouwing kwam het oorspronkelijk plafond tevoorschijn. "Er zaten allemaal systeemplafonds in alle gangen en na het weghalen van de plafonds bleek toch wel dat alle oude plafonds nog wel aanwezig waren en die hebben we dus kunnen herstellen in oude glorie".Mooie sfeer


De zolder van de oude school is helemaal in ere hersteld. "De oude balkenconstructie was nog helemaal goed, helemaal intact, dus die hebben we weer zichtbaar gemaakt en dat geeft nu de ruimte op zolder en een hele mooie sfeer." De werkzaamheden in het gebouw zijn bijna klaar en buiten wordt het voormalige speelplein herbestraat.

Wie overigens vragen heeft voor het Sociaal Kernteam kan niet zomaar binnen lopen, maar moet contact opnemen met het klantcontactteam van de gemeente Westland.