Archief

Raad Westland: manege De Dijkgraaf snel naar Papedijk

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat het college van B en W er aan meewerkt, dat manege De Dijkgraaf op zo kort mogelijke termijn naar de Papedijk in 's-Gravenzande verhuist. Een motie met deze strekking wordt dinsdag tijdens de raadsvergadering ingediend door LPF, GemeenteBelang, Westland Verstandig en CDA.

De Dijkgraaf moet weg van Plaats Langeveld in Monster en heeft daarom al twee keer een dwangsom opgelegd gekregen. De gemeente heeft dat geld overigens nog niet ingevorderd. Er is wel een intentieverklaring getekend, dat De Dijkgraaf dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog aan de Papedijk kan overnemen. Wethouder Ouwendijk heeft aangegeven te willen meewerken aan een verhuizing, als de milieuwetgeving dat niet in de weg staat.

Volgens de vier raadsfracties hebben de provincie en de Omgevingsdienst Haaglanden aangegeven, dat een gemeentelijke aanvraag om een noodzakelijk ontheffing op de provinciale milieuregels gezien de interpretaties van de milieunormen kans van slagen heeft. Daarom willen de fracties dat het college onmiddelijk met de provincie hierover gaat praten.