Archief

Horecavereniging Maassluis niet blij verruiming schenktijden

De afdeling Maassluis van Koninklijke Horeca Nederland is tegen de verruiming van de schenktijden voor paracommerciële instellingen, zoals bijvoorbeeld sportkantines van voetbalverenigingen. Dat blijkt uit een zienswijze van KHN Maassluis.

Grootste bezwaar is dat het volgens hen oneerlijke concurrentie oplevert. "De leden van de sportverenigingen in Maassluis kunnen voortaan tot 01:00 doordeweeks en 02:00 in het weekend in de kantine blijven om een drankje te nuttigen, tegen een lagere prijs dan de commerciële horeca. Dit zal voor een flink aantal ondernemers net het laatste zetje zijn en zullen niet meer in staat zijn een rendabele exploitatie te voeren", aldus de horecavereniging.

Verder vraagt KHN Maassluis zich af hoe er in sportkantines en andere paracommerciële instellingen zorg wordt gedragen voor alcohol en jeugd. "De horeca is verplicht gediplomeerd personeel in dienst te hebben die om weten te gaan met het schenken van alcohol. Deze verplichting hebben verenigingen en stichtingen niet."

De horecavereniging hoopt dat de gemeente de zienswijze serieus neemt en dat ze in hun voorstel voor een nieuwe Drank- en Horecaverordening wijzigingen aanbrengen.

Categorieen:
Maassluis Politiek