Archief

Tennisser De Bakker had gok- en drankproblemen

Thiemo de Bakker heeft tijdens zijn loopbaan tienduizenden euro's verloren met pokeren, online en in casino's. Dat zegt de 27-jarige Westlandse tennisser zaterdag in een vraaggesprek met de Volkskrant.

"Het heeft me twee jaar veel geld gekost, maar ik had het ook. Ik besefte simpelweg de waarde niet van al dat geld. En hoe stom het was", bekent de voormalige Wimbledonkampioen bij de junioren. De Bakker moest ook afrekenen met een drankprobleem. "Als ik iets met volle overgave doe, ben ik niet te stoppen. Dan ga ik los. Dat is het gevaar bij mij. Zodra ik in het ritme van het nachtleven kom, stap ik er moeilijk weer uit. Als ik in de kroeg stond, was ik happy. Waren alle zorgen even weg. Het was puur afreageren. Ik kon mijn drankgebruik nog aardig camoufleren. Ik won een proftoernooi in Alkmaar, terwijl ik na elke partij tot vijf, zes uur 's ochtends doorzakte", aldus De Bakker in het interview.

De Bakker staat op dit moment op de 127e plaats van de wereldranglijst. De Bakker zegt in het interview dat het nog niet te laat is om verder te komen.

Categorieen:
Westland Sport