Archief

LTO Nederland 'zeer teleurgesteld' over Brexit

LTO Nederland is zeer teleurgesteld over de keus van het Britse volk om de EU te verlaten. Volgens voorzitter Albert Jan Maat moeten er afspraken gemaakt worden om de kern van de gemeenschappelijke markt toch zoveel mogelijk overeind te houden.

De National Farmers Union (NFU), de Britse zusterorganisatie van LTO Nederland, had zich juist sterk gemaakt voor handhaving van het Britse EU-lidmaatschap. Maat: "Dat heeft niet mogen baten. Maar de NFU blijft als voorheen een organisatie, waarmee we goede banden willen onderhouden."

In een gezamenlijke verklaring roepen LTO Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland op het hoofd koel te houden. "Door de Britse keuze gaat Europa, en Nederland daarbinnen, een periode van onzekerheid tegemoet. Er moeten nu antwoorden worden gevonden om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk ordelijk te laten verlopen."

Het vrije verkeer tussen de lidstaten (personen, goederen, diensten) moet de hoeksteen van de unie blijven. Daar hoort een Europees antwoord op de vluchtelingencrisis bij, aldus LTO Nederland. Maar ondernemers zijn er van overtuigd dat Europa zijn burgers en bedrijven meerwaarde kan bieden bij het oplossen van grensoverschrijdende vraagstukken. De grote internationale vraagstukken kunnen niet meer door landen afzonderlijk worden opgelost.

Categorieen:
Algemeen