Archief

Geen verbodsbord vrachtverkeer op Pettendijk

Er komt op de Pettendijk in Maasdijk geen verkeersbord dat vrachtverkeer daar verbiedt. Volgens het Westlandse college van B en W is zo'n bord niet gewenst in verband met de bereikbaarheid van de aanwezige tuinbouwbedrijven. Wel is het voornemen om vrachtverkeer, komend vanaf het bedrijventerrein Honderdland, te bewegwijzeren via de Maasdijk en de A20.

Dit antwoordt het college op vragen van Westland Verstandig. Ook komen er geen maatregelen bij de wegversmalling in de Pettendijk, die volgens WV gevaarlijke situaties oplevert voor fietsers. Volgens B en W is die juist geplaatst "om zowel de snelheid als het gedrag van bestuurders te beïnvloeden en daarmee gevaarlijke situaties te voorkomen. Dat er volgens de politie geen ongevallen zijn geweest of gemeld ter hoogte van de fietsoversteken bevestigt het positieve effect van de wegversmalling".



Wel wordt momenteel de mogelijkheid van een fietspad in de berm langs het steile talud van de Pettendijk onderzocht. De wens van omwonenden om het geluidsscherm langs de Hoekse Baan door te trekken, is in behandeling bij de Omgevingsdienst Haaglanden en de provincie Zuid-Holland.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek