Archief
Facebook

Facebook

Dijkrock dit jaar voor het laatst

Muziekfestival Dijkrock wordt dit jaar voor de vijfde en tevens laatste keer gehouden. De huidige organisatie vindt het mooi geweest. "De volgende generatie mag nu weer wat anders verzinnen", laat organisator John Voogd weten.

De eerste editie van het festival trok in 2012 tegen alle verwachting in ruim duizend bezoekers. Er was op een paar honderd man gerekend. Daarna stond de toekomst van Dijkrock op losse schroeven: de gemeente Westland wilde geen nieuwe vergunning afgeven. Er bestond angst dat, wanneer er opnieuw duizend bezoekers zouden komen, hulpdiensten het terrein niet konden bereiken.

Politieke partijen LPF Westland en Westland Verstandig namen het vervolgens voor de organisatie op, en dienden een motie in. Na een goed gesprek tussen burgemeester Van der Tak en de organisatie werd een nieuwe vergunning verleend.

Inmiddels is het festival dus toegekomen aan de vijfde en laatste editie. Waarom aan dit festival een einde komt? "Een combinatie van redenen zonder een echte reden", laat John Voogd weten. Dijkrock 2016 wordt gehouden op zaterdag 2 juli aan de Nolweg in Maasdijk.

Categorieen:
Maasdijk Westland Cultuur