Archief

Totaalteller Westlandse acties naar 485.000 euro

Team Westland, een particuliere organisatie die zich al vele jaren inzet voor fondsenwerving ten bate van de kankerbestrijding, heeft na afloop van de eerste editie van de 'Col du Tourmalet' een totaalbedrag van 485.000 euro bekendgemaakt.

Dat gebeurde donderdagavond in de nabijheid van de bekende berg in de Franse Pyreneeën, nadat eerder op de dag vele tientallen fietsers en wandelaars de Tourmalet één of meerdere keren hadden beklommen.



Ruim vier ton

Na afloop van de Westlandse Ride werd op 29 mei onthuld, dat de goededoelenactes die dit jaar worden gehouden door en in samenwerking met Team Westland tot dan toe ruim vier ton hadden opgeleverd. Behalve de 'Col du Toumalet' en de Westlandse Ride omvat het geheel ook de actie die in De Lier wordt gevoerd onder het motto 'Daniël-le den Hoed'.

Laatstgenoemde actie is uitgekomen op 40.000 euro, de wandelaars richting Frankrijk hebben 50.000 euro bijeengebracht, de Westlandse Ride 165.000 euro en de overige specifieke Team Westland-acties 230.000 euro.

Het geld is onder meer bestemd voor geavanceerde apparatuur voor de Daniël den Hoed-kliniek in Rotterdam en voor inloophuis Carma in Naaldwijk.

Voorheen Alpe d'HuZes

Team Westland is bekend geworden door zijn jarenlange deelname aan het evenement Alpe d'HuZes. In dat kader werd vorig jaar nog in totaal 320.000 euro opgehaald ten bate van onderzoek naar oorzaken en bestrijding van kanker.

Het was in 2015 voor de achtste en tevens laatste keer dat deze groep de Franse Alp bezocht. Na afloop werd destijds bekendgemaakt, dat het team voortaan op eigen houtje niet langer geld ten bate van het KWF gaat inzamelen, maar voor lokale goede doelen die aan kanker gerelateerd zijn.