Archief

Wethouder acht verplaatsing De Voeght kansrijk

Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland acht verplaatsing van metaalhandel Wim de Voeght binnen het industrieterrein aan de Stationsweg in Honselersdijk zeer kansrijk. Dat bleek dinsdagavond uit zijn reactie op vragen van Westland Verstandig-voorman Peter Duijsens.

"Wij denken, dat het bedrijf op de nieuwe locatie aan alle wettelijke voorwaarden zal kunnen voldoen", aldus Ouwendijk, die daarbij in elk geval afstandsnormen en milieucategorieën betrok. De gemeente heeft al een zogeheten voorovereenkomst met het bedrijf gesloten, maar de vergunningverlening is in dit geval een zaak van de provincie Zuid-Holland.

Dijkweg

Duijsens zei uit Honselersdijk zo'n dertig reacties te hebben ontvangen na het bekend worden van het voornemen van De Voeght om te verkassen naar een deel van het complex van het voormalige Arend Sosef. Hij voorziet in dat geval bezwaren van bewoners van de Dijkweg.

In tegenstelling tot de huidige situatie, acht overigens ook wethouder Ouwendijk de kans groot dat in de nieuwe situatie alle activiteiten van De Voeght overdekt zullen moeten plaatsvinden.

Hoek van Holland/Honderdland

Over verhuizing van het bedrijf wordt al vele jaren gesproken, onder meer vanwege geluids- en stofoverlast bij buurtbewoners. Oorspronkelijk werd gemikt op verplaatsing naar Hoek van Holland; daarna kwam bedrijventerrein Honderland in Maasdijk in beeld. Anderhalf jaar geleden kon De Voeght onverwachts een deel van het Arend Sosef-complex kopen nadat laatstgenoemde onderneming failliet was gegaan.