Archief

Gemeente waarschuwt voor reuzenberenklauw

De gemeente Westland waarschuwt inwoners voor de reuzenberenklauw. Deze plant is op meerdere plaatsen in de gemeente aangetroffen en kan bij aanraking gevaarlijk zijn. Ieder contact van blad, stengels of sappen met de menselijke huid kan zorgen voor blaren, brandwonden en zelfs ontstekingen.

De twee tot vier meter hoge reuzenberenklauw heeft een dikke stengel (ongeveer 10 cm) en klauwvormige bladeren die wel één tot anderhalve meter lang kunnen zijn. De plant bloeit ongeveer vanaf juli tot en met de herfst en is vooral te vinden in struikgewas, in ruige beplantingen en in bermen.

De gemeente haalt de reuzenberenklauw weg op plaatsen waar veel mensen komen of in de buurt van kinderspeelplaatsen. Op andere locaties worden tijdig de uitgebloeide delen verwijderd om verspreiding van de zaden tegen te gaan.

Wie per ongeluk toch een berenklauw heeft aangeraakt, moet zo snel mogelijk de huid wassen met veel en koud water. Ook moet de zon een week lang vermeden worden. Zodra er huidletsel te zien is, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Categorieen:
Westland Algemeen