Archief
Bas Booister

Bas Booister

Definitief geen extra geld voor WOS Media vanuit Maassluis

WOS Media krijgt definitief geen 40.000 euro extra van de gemeente Maassluis voor het uitvoeren van haar taak als lokale publieke omroep voor onder meer die gemeente. Dat is dinsdagavond besloten door een meerderheid van de gemeenteraad tijdens de behandeling van de Kadernota.

Slechts twee partijen waren voor het verlenen van extra geld aan de omroepstichting: De VVD en de Verenigde Senioren Partij (VSP). Die leveren bij elkaar 8 van de 23 zetels en daarmee is er dus geen meerderheid voor het voorstel. Maassluis is overigens de enige van de drie gemeentes waar de WOS lokale omroep voor is, die geen extra bijdrage levert.De omroep vroeg voor de komende drie jaar van Maassluis om 40.000 euro extra per jaar, bovenop de 18.000 euro die het nu jaarlijks krijgt. De WOS heeft de gemeentes verzocht om extra subsidie, om zo te kunnen investeren in de omroep, onder meer door de aanschaf van nieuwe materialen en het vernieuwen van de radio- en tv-studio's. Op die manier kan de omroep blijven voldoen aan de wettelijke kerntaak: zorgen voor een onafhankelijke nieuwsvoorziening over de lokale samenleving in Westland, Maassluis en Midden-Delfland.

De WOS ontvangt elk jaar van de gemeenten een wettelijk verplichte bijdrage van 1,30 euro per huishouden. Om de omroep van een betere ontwikkelingsbasis te voorzien, wordt gemikt op een extra steun van in totaal zo'n 200.000 euro van de drie gemeenten gezamenlijk op jaarbasis. Eerder stemden de gemeenten Midden-Delfland en Westland wel in met het voorstel.