Archief
Google Streetview

Google Streetview

Lintje voor parochiebestuurder Van Ruijven

Hans van Ruijven uit Monster is zondagmiddag bij zijn afscheid als voorzitter van de werkgroep Parochieel Caritas Instelling koninklijk onderscheiden. Burgemeester Van der Tak van Westland speldde hem de versierselen op, horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Ruijven begeleidt tegenwoordig gezinnen met een vluchtelingenstatus, maar hij zet zich sinds 1968 in voor de Westlandse samenleving, de parochiële samenleving in Poeldijk en Monster in het bijzonder. Zo was hij jarenlang secretaris en voorzitter van de werkgroep M.O.V. (Missie Ontwikkelingshulp en Vredesvraagstukken) van de Bartholomeusparochie te Poeldijk. Ook was hij de bestuurslid bij de Katholieke Nederlandse Land- en tuinbouwbond, afdeling Poeldijk.

Vanaf 1992 is Van Ruijven actief in de Sint-Machutuskerk in Monster. Tot 1998 was hij bestuurslid en daarna tot 2005 vicevoorzitter. Hij leidde de renovatie van het kerkgebouw en de kerktoren. De Monsternaar was verder actief in diverse werkgroepen binnen de parochie.