Archief
Archieffoto

Archieffoto

Hoger beroep in grote drugszaak Honselersdijk

Het gerechtshof in Den Haag behandelt maandag een grote drugszaak, die van 2012 tot begin 2013 speelde in onder meer Honselersdijk. Zes verdachten werden in oktober 2013 veroordeeld tot gevangenisstraffen van een duur tot twee jaar. In de zaak is echter hoger beroep aangetekend.

De politie nam in deze zaak in totaal 12.000 kilo hasj in beslag. Daarvan werd op 8 februari 2013 9.500 kilo gevonden in een loods aan de Grote Waard in Honselersdijk. In de loods bleek een geheime werkruimte op een vliering te zijn. Hier werd de hasj vermoedelijk herverpakt vanuit kisten naar pallets. De rest van de partij werd gevonden tijdens een huiszoeking in Gouda, bij een toen 62-jarige man. Het doel was om de partij, met een straatwaarde van zeker 20 miljoen euro, te verhandelen.

In de hoger beroepzaak staan alleen de vier mannen voor de rechter, die direct betrokken waren bij de loods in Honselersdijk. Het gaat om onder andere een nu 59-jarige Wateringer, die de loods destijds verhuurde en de hoogste straf opgelegd kreeg. Ook mannen uit IJsselstein (50 jaar), Den Haag (47) en Rotterdam (26) moeten zich melden.