Archief
Facebook

Facebook

Partner 'weggepeste homo' zou studenten Schipluiden hebben bedreigd

Het verhaal rond de weggepeste Bram Tielen uit Schipluiden, lijkt toch net wat anders te liggen dan gedacht. De studenten die hem zouden hebben weggepest wegens zijn geaardheid, hebben aangifte van bedreiging gedaan tegen de partner van de student. Dat bevestigt burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland tegenover Omroep West en WOS Media.

Eerder deze maand ging het verhaal massaal rond op Facebook. Volgens Tielen was hij weggepest omdat hij homo is. Een huisgenoot zou gezegd hebben: 'Je bent vies en ik wil niet met jou in één huis wonen.'

Burgemeester Rodenburg nodigde daarop het homostel uit om te komen praten, maar ze kwamen niet opdagen. De burgemeester sprak wel met de studenten uit het huis. "Van bewust pesten is geen sprake geweest en ook is er geen aversie tegen homo's. Er zijn wel vaker studenten met een andere geaardheid in het studentenhuis geweest en dat vormde geen enkel probleem", schrijft de burgemeester in zijn weekboek. Het grote leeftijdsverschil tussen de twee was eigenlijk het enige waar ze in het studentenhuis moeite mee hadden.

Bedreiging

De partner van Bram Tielen is de 58-jarige volkszanger Ed Nieman. Hij zou de studenten geregeld via de telefoon hebben bedreigd en ze 's nachts via de telefoon hebben lastiggevallen. De studenten hebben aangifte gedaan van bedreiging, weet burgemeester Rodenburg. Ed Nieman was niet bereikbaar voor commentaar.