Archief

Ouwendijk moet vaart maken in kwesties Leuningjes en Dijkgraaf

Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland is woendagavond door een meerderheid van raadsfracties onder druk gezet om (meer) prioriteit te geven aan twee nijpende zaken: de asbestkwestie bij zalencomplex De Leuningjes in Poeldijk en een nieuwe locatie voor paardensportcentrum De Dijkgraaf.

Zalencentrum De Leuningjes is al vele maanden gesloten wegens de vondst van asbest in diverse delen van het complex. Daardoor hebben tal van verenigingen moeten omzien naar een andere locatie voor hun activiteiten. Omdat de twee grote zalen nu niet meer in gebruik zijn, loopt De Leuningjes belangrijke inkomsten mis.

Binnen en buiten de politiek is in discussie of het complex zou moeten worden gerenoveerd of dat het beter kan worden gesloopt om op dezelfde of een andere locatie in Poeldijk een nieuw sociaal-cultureel centrum te bouwen. Veel fracties neigen naar een tussenoplossing: sanering van de asbestbesmetting en het vervolgens wind- en waterdicht maken van het complex. Ouwendijk is gevraagd om zo snel mogelijk met een voorstel te komen.

De Dijkgraaf

In de zaak van paardensportcentrum De Dijkgraaf is een nieuwe discussie ontstaan over de wens om te verkassen van Plaats Langeveld in Monster naar de Papedijk in 's-Gravenzande. Eerder had wethouder Ouwendijk laten weten, dat dit een kansloze missie zou zijn, gezien de provinciale stikstofbepalingen. Begin deze week heeft De Dijkgraaf overleg gevoerd met ambtenaren van de provincie. Daaruit kwam naar voren, dat er mogelijk toch kansen zijn om - al niet met ontheffing - te kunnen verhuizen naar de Papedijk.

In elk geval werd wethouder Ouwendijk gevraagd om direct bij de provincie te gaan informeren hoe de kaarten nu precies liggen.