Archief

Het Westland krijgt eigen LoRa-netwerk

Het binnenhalen van specifieke teeltgegevens, het volgen van huisdieren of kleine kinderen, het zijn allemaal mogelijkheden van het Internet of Things (IoT). Om dit mogelijk te maken moet er een netwerk aangelegd worden. En dat is precies wat M2M Services in het Westland doet: een LoRa-netwerk uitrollen.

LoRa staat voor Long Range (lange afstand) en heeft als voordeel dat het met heel weinig energie, heel ver komt. Het Internet of Things werkt met kleine stroompjes die kleine hoeveelheden data kunnen verzenden. Door die stromen te combineren kan er een heel 'slim' netwerk ontstaan.

Heel Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en Maassluis kunnen binnenkort gebruik maken van het netwerk. M2M Services, onderdeel van de VTM Groep, wil het eerst aan de zakelijke markt aanbieden, maar staat ook open voor ideeën van burgers. In totaal kunnen straks 12.000 bedrijven en ruim 40.000 huishoudens van LoRa-Westland gebruik maken.

In grote steden van ons land zijn er al dergelijke netwerken actief. In november vorig jaar deed WOS Media al navraag bij organisaties als Caiway en KPN om na te gaan of ze plannen hadden voor een dergelijk netwerk. Dat bleek destijds niet het geval te zijn.

Eerder maakte RTL Z er onderstaand item over.