Archief
CDA

CDA

Van Bijsterveldt stopt als CDA-raadslid door burgemeesterschap van vrouw

Antoine van Bijsterveldt stopt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 juni als raadslid voor het CDA in Midden-Delfland. De inwoner van Schipluiden heeft burgemeester Arnoud Rodenburg verzocht om ontslag. De beëindiging van het raadslidmaatschap heeft te maken met het feit dat zijn vrouw Marja van Bijsterveldt is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Delft.

Van Bijsterveldt schrijft in een brief "een eventueel beeld van mogelijke belangenverstrengeling" te willen voorkomen. "Het raadslidmaatschap heb ik als zeer boeiend ervaren, het was een voorrecht om de afgelopen zes jaar als raadslid betrokken te zijn bij alle mooie ontwikkelingen in onze gemeente."

Het is de tweede keer in enkele maanden tijd, dat de CDA-fractie een raadslid ziet verdwijnen. Eerder stapte fractievoorzitter Kees van der Vaart op na de soap rond de herbenoeming van burgemeester Rodenburg. Hij werd vervangen door Bert van der Kooij. Marco Moerman uit Den Hoorn is de eerste op de CDA-lijst, die in aanmerking komt voor de vrijgekomen zetel van Van Bijsterveldt.