Archief

VVD: openluchttheater op plek gemeentehuis

Op de plek waar nu in Naaldwijk het gemeentehuis staat, zou volgend jaar een openluchttheater kunnen verrijzen. Die suggestie doet de fractie van de VVD in vragen aan het college van B en W, wat de gemeente van plan is met de vrijkomende ruimte als in 2017 het nieuwe gemeentehuis in gebruik is genomen.

Volgens de VVD verdient de locatie na het slopen van het oude gemeentehuis "een waardevolle toevoeging voor de inwoners en het centrum van Naaldwijk". De fractie suggereert om daarbij ook te kijken naar eventueel vrijkomende ruimtes in de nabije omgeving en de eventuele rol die Cultureel Centrum De Naald zou kunnen spelen bij de bestemming van de locatie.

'Central Park'

Afgelopen maand opperde de fractie Progressief Westland al, dat het vrijkomen van de huidige gemeentehuislocatie een unieke kans is om groen te realiseren in het centrum van Naaldwijk. "Op de plaats van het oude gemeentehuis kan een mooi 'Central Park Naaldwijk' verschijnen. Een representatieve groene long direct tegenover ons nieuwe gemeentehuis", aldus Progressief Westland. De fractie heeft daarover schriftelijke vragen bij B en W ingediend.