Archief
Signbiblio

Signbiblio

'Geen pijn of problematiek bij onderbesteding WMO-geld'

Er is geen pijn of problematiek ontstaan door de 'onderbesteding' van WMO-geld. Dat zegt het Maassluise college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

Het blijkt dat het gebruik van de dagbesteding en individuele begeleiding in de praktijk lager ligt dan op basis van de cliëntbestanden van het rijk was verwacht. Daarnaast is het aantal nieuwe aanvragen ook lager dan verwacht, zo stelt het college. "Dat er sprake is van een onderbesteding zegt niets over de ondersteuning die wij in Maassluis bieden."

In totaal bleef er bij uitvoeringsorganisatie ROGplus 1,2 miljoen euro vanuit Maasluis over, waarvan 860.000 euro voor het onderdeel begeleiding. Op de post huishoudelijk hulp bleef er 60.000 euro over. ROGplus is de uitvoeringsorganisatie van een deel van de WMO voor de bewoners van gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

De gemeente heeft 325.000 euro van de 1,2 miljoen euro gestort in de reserve WMO en Jeugd. De overige 875.000 euro gaat naar de lopende rekening van 2016.

Categorieen:
Maassluis Politiek