Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Slagboom bij de Vloot niet nodig'

Het invoeren van een blauwe zone op het parkeerterrein bij woonzorgcentrum De Vloot in Maassluis is niet wenselijk. Ook het plaatsen van een slagboom, zodat alleen ouderen kunnen parkeren op het binnenterrein, is niet nodig. Dat schrijft het college van B en W in antwoorden op vragen van de lokale PvdA-fractie.

De fractie was in de pen geklommen, omdat veel ouderen die slecht ter been zijn niet bij de ingang van het complex kunnen parkeren. Hun plaatsen zouden bezet zijn door onder meer schoolgaande jongeren en werknemers. Dit zou niet wenselijk zijn.

Het college heeft eerder al brieven gestuurd naar de diverse gebruikers van het complex. "De brief geeft inzicht in de diverse mogelijkheden om de auto te parkeren, waarbij ook verzocht is om rekening met elkaar te houden, qua loopafstand." Ook zijn door beheerder MaasDelta borden geplaatst, waarop duidelijk is waar welke voorzieningen zitten en wat de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn. Het college gaat de diverse instellingen nogmaals aanschrijven met de vraag gehoor te geven aan deze oproep.

Verder wordt geschreven dat een slagboom zou zorgen voor een overschot aan parkeerplaatsen voor bewoners, terwijl er een tekort zou ontstaan voor de andere gebruikers. Een blauwe zone is niet wenselijk "omdat het parkeerterrein voor een ieder is en er een wisselwerking moet blijven bestaan om in de parkeercapaciteit te kunnen voorzien."

Categorieen:
Maassluis Politiek