Archief

Extra betaalbare woningen voor gezinnen in Midden-Delfland

Het college van B en W in Midden-Delfland wil de komende jaren extra betaalbare woningen voor gezinnen in de drie kernen bouwen. Dat staat in het woningbouwprogramma, dat de gemeenteraad deze maand bespreekt. Voor elk dorp is één locatie aangewezen, waar de huidige plannen op korte termijn kunnen worden aangepast.

Het gaat onder meer om de Kreekzone in Den Hoorn, waar ook statushouders moeten worden gehuisvest. Aanvankelijk was het de bedoeling, dat hier appartementen gebouwd zouden worden. Hier blijkt echter geen markt voor te zijn. In de nieuwe plannen gaat het om 100 tot 120 woningen, waarvan de helft in de sociale huursector en de andere helft koopwoningen in het goedkope tot middeldure segment. In Schipluiden wordt gesproken over de tweede fase van Keenenburg V en in Maasland wil het college aan de slag met drie onverkochte kavels in Boumare.

Met de plannen voor goedkopere woningen, kunnen jonge gezinnen naar de gemeente worden getrokken. Op die manier wordt ingespeeld op de toenemende vergrijzing in de gemeente. Ook is door de komst van statushouders de druk op de sociale woningvoorraad behoorlijk toegenomen. De nieuwe woningen moeten verdringing voor de eigen woningzoekenden voorkomen.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, hoopt het college nog dit jaar de nieuwe voorstellen voor de drie locaties te kunnen presenteren.