Archief
Signbiblio

Signbiblio

Twintig jaar cel voor Kralingse moorden

Wateringer David J. moet twintig jaar de gevangenis in voor twee moorden die hij heeft gepleegd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank vrijdag bepaald. De nu 48-jarige man pleegde die moorden, omdat hij zijn slachtoffers wilde beroven van hun autosleutels.

De eerste beroving was in juni 1993. Een 56-jarige man werd doodgestoken in het bos. De dader nam zijn auto mee. Die werd enkele dagen later beschadigd gevonden in Soest. In september van dat jaar was het opnieuw raak: een 47-jarige man werd in het Kralingse Bos doodgestoken. Ook zijn autosleutels bleken te zijn gestolen en zijn auto werd beschadigd teruggevonden. Tussendoor werd in augustus nog geprobeerd de auto van een taxi-chauffeur met geweld te stellen. De dader werd niet gevonden, tot een cold-case team een paar jaar geleden met de zaak aan de slag ging.

Met behulp van nieuwe DNA-technieken is de verdachte in juli vorig jaar aangehouden. Hij legde tijdens politieverhoren bekennende verklaringen af en kwam met informatie over een zaak in Soest, waar hij in mei van 1993 iemand met een kruisboog had beschoten. Ook hier met de bedoeling om een auto te stelen. In de rechtbank ontkende hij zijn schuld.

Categorieen:
Wateringen 112