Archief

Tot twee jaar cel geëist voor voorbereiden woningoverval in Wateringen

Als het aan het OM ligt, gaan drie mannen uit Amsterdam de cel in voor het voorbereiden van een woningoverval in Wateringen. Een 21-jarige Amsterdam wordt als brein van de boevenbende gezien en hoorde 24 maanden cel met aftrek van het voorarrest tegen zich eisen.

De mannen reden in februari 2014 rondjes rond een huis in Wateringen. Een buurtbewoner dacht aan inbrekers en belde de politie. Agenten vonden in de auto drie vuurwapens, bivakmutsen, tiewraps en duct tape. Uit een onderschept chatgesprek bleek dat de mannen een kluis uit het huis wilden stelen.

Op de telefoon van een van de verdachte stond een plattegrond en een foto van de voordeur van het huis. Toen de mannen aanbelden, werd een paraplu opengeklapt. Vreemd, vond de bewoner, want het regende niet. Daarom werd besloten niet open te doen.



Twee overval pogingen

In totaal stonden twee mannen van 21 jaar en 20-jarige man donderdag voor de rechter. De 21-jarigen worden zelfs van twee pogingen tot woningoverval verdacht. Naast de 24 maanden cel, werden ook straffen van 21 maanden en 15 maanden cel geëist.

Twee andere verdachten uit deze zaak werden al eerder veroordeeld. Dat ging om toen nog minderjarige jongens.

Categorieen:
Wateringen 112